Wij en onze partners gebruiken cookies om onze service optimaal te kunnen leveren en jouw advertenties te laten zien gebaseerd op je interesses. Door onze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Akkoord

Het leven als kunstwerk - deel 2

4.6 5 5 Schrijver: Joep Dohmen Voorlezer: Joep Dohmen
Beschikbaar als audioboek.
Speciaal voor Filosofie Magazine is de zesdelige serie Het leven als Kunstwerk van Joep Dohmen samengesteld. Joep Dohmen geeft in zes delen antwoord op de vraag: Hoe maak je van het leven een kunstwerk? Hij neemt de luisteraar mee in een boeiende verhandeling waarin de belangrijkste periodes en denkers vanaf de Klassieke Oudheid tot vandaag aan bod komen. ‘We hebben niet langer houvast aan wetenschap, religie en de moraal van zelfbeschikking.’ Levenskunst wijst de weg naar het goede leven. Inhoud Deel 2: Geschiedenis - Klassieke Oudheid en Christendom 1. Inleiding 2. Socrates als vroedvrouw 3. Dialogische zelfkennis 4. Plato’s orientatie op het goede 5. Aristoteles’ deugdethiek 6. De kunst van het juiste midden 7. Het hedonisme van epicurus 8. Stoicijnse redelijkheid 9. Oefeningen in onverstoorbaarheid 10. Christelijk gewetensonderzoek 11. De overwinning van het christendom
Taal: Nederlands Categorie: Persoonlijke ontwikkeling Serie: Het leven als kunstwerk: 3

Meer info over het audioboek:

Uitgeverij: Veen Media
Verschenen: 2016-04-23
Lengte: 1U 13M
ISBN: 9789085715658
Reacties

Altijd een goed boek bij je – luister waar en wanneer je wilt

Luister naar zoveel boeken als je maar wilt! Bewaar onbeperkt boeken offline zodat je ook zonder internet kunt luisteren. Probeer eens die nieuwe thriller en als die niet bevalt, probeer gewoon een ander boek! Met Storytel heb je altijd duizenden verhalen bij je.
Maak hier je account aan