Wij en onze partners gebruiken cookies om onze service optimaal te kunnen leveren en jouw advertenties te laten zien gebaseerd op je interesses. Door onze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Akkoord
Fragment
De Verenigde Staten - deel 2 - Jaap Verheul

De Verenigde Staten - deel 2

De Verenigde Staten - deel 2

4.121621621621622 74 5 Schrijver: Jaap Verheul Voorlezer: Jaap Verheul
Beschikbaar als audioboek.
De Verenigde Staten zijn het machtigste land ter wereld, en een zeldzaam succesvol experiment van twee eeuwen. Vier tophistorici geven in 4 delen een verhelderend beeld van deze korte maar zeer intrigerende geschiedenis. Dr. Jaap Verheul, hoofddocent cultuurgeschiedenis en coördinator van het amerikanistiek programma van de Universiteit Utrecht, gaat in op de founding fathers van de republiek, een uniek democratisch experiment in een wereld die nog gedomineerd werd door monarchaal gezag. Deel 2: Van de onafhankelijkheidsverklaring tot de burgeroorlog (1776-1860) (Jaap Verheul) 1. Introductie Jaap Verheul 2. Inleiding - een onvoorwaardelijke revolutie 3. Groeiende tegenstellingen met Engeland 4. De Onafhankelijkheidsverklaring van 1776 5. Een uitgebalanceerde grondwet 6. Bouwen aan een deugdzame republiek 7. De democratische revolutie van Jackson 8. Een volk in beweging 9. De Second Great Awakening 10. Slavernij en abolitionisme 11. Balans - een unieke republiek
Taal: Nederlands Categorie: Geschiedenis Serie: De Verenigde Staten: 2 Vertaler:

Meer info over het audioboek:

Uitgeverij: Veen Media
Verschenen: 2016-07-23
Lengte: 1U 3M
ISBN: 9789085715276
Reacties

Altijd een goed boek bij je – luister waar en wanneer je wilt

Luister naar zoveel boeken als je maar wilt! Bewaar onbeperkt boeken offline zodat je ook zonder internet kunt luisteren. Probeer eens die nieuwe thriller en als die niet bevalt, probeer gewoon een ander boek! Met Storytel heb je altijd duizenden verhalen bij je.
Maak hier je account aan