Wij en onze partners gebruiken cookies om onze service optimaal te kunnen leveren en jouw advertenties te laten zien gebaseerd op je interesses. Door onze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Akkoord
Fragment
Ik bin d'r eih'luk foo… - Adrie Oosterling

Ik bin d'r eih'luk foo…

Ik bin d'r eih'luk foo…

5.0 3 5 Schrijver: Adrie Oosterling Voorlezer: Adrie Oosterling
Beschikbaar als audioboek.
De vertellingen, gedichten en liedjes in dit luisterboek zijn over de jaren heen ontstaan en op een paar nummer na zijn zij dialectrepertoire dat Adrie Oosterling sinds 1985 ontwikkelde voor zijn kleinkunstprogramma's. In West Zeeuws-Vlaanderen wordt (met allerlei plaatselijke varianten en verschillen) van oudsher "Cadzands" gesproken, een variant van het West-Vlaams. "Ik had twintig jaar geleden nooit kunnen denken dat dit dialectmateriaal zo geliefd zou worden, niet alleen bij de bewoners van het "Land van Cadzand", maar ook bij "Hollanders en zelfs anderstaligen. Immers, dialect spreken is, als het je moerstaal is, zo gewoon, zo vanzelfsprekend, dat het bijna geen pretenties mag hebben en niet geschikt lijkt om in theaterprogramma's universele gedachten en gevoelens over te dragen. In mijn podiumwerk heb ik ervaren dat dit zeker wel het geval kan zijn." Begrippen als eenvoud, verstilling en schijnbare ongecompliceerdheid spreken uit een paar van de verhalen. Zij roepen niet alleen beelden uit het verleden op, maar zijn onbewust ook een bron van verlangen naar een andere manier van leven in onze tijd. Voor Adrie Oosterling betekent dialect spreken en zingen het tot leven brengen van het brede palet van sferen, geuren, gevoelens en ontmoetingen die de componenten waren van zijn kindertijd en jeugd. Vele dialectsprekers hebben die periode van zijn leven mede vorm gegeven. Hij mocht hen behalve thuis ook ontmoeten in Zeeuws-Vlaamse dorpen, langs dijken, op boerderijen, in dijkwoningen, op het land, langs sloten, grintwegen en kreken, alleen of in welk groepsverband dan ook. Zij blijven een onuitputtelijke bron voor schilderachtige verhalen. Inhoud 1. Ome Ko 2. Harde patat ei 3. Bram in Joantje an de fondu 4. Kees 5. Waar komen wij vandaan 6. Hebèt bie un restoroasie 7. Heluk 8. Jannoa 9. Stilte 10. M'n opoa 11. Krulan
Taal: Nederlands Categorie: Drama & Poëzie Vertaler:

Meer info over het audioboek:

Uitgeverij: HKM Literatuur
Verschenen: 2008-01-01
Lengte: 1U 5M
ISBN: 9789461495525
Reacties

Altijd een goed boek bij je – luister waar en wanneer je wilt

Luister naar zoveel boeken als je maar wilt! Bewaar onbeperkt boeken offline zodat je ook zonder internet kunt luisteren. Probeer eens die nieuwe thriller en als die niet bevalt, probeer gewoon een ander boek! Met Storytel heb je altijd duizenden verhalen bij je.
Maak hier je account aan