Wij en onze partners gebruiken cookies om onze service optimaal te kunnen leveren en jouw advertenties te laten zien gebaseerd op je interesses. Door onze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Akkoord
Fragment
Dik Voormekaar - het eerste jaar - Jelle Boonstra,Benno Roozen

Dik Voormekaar - het eerste jaar

Dik Voormekaar - het eerste jaar

4.0 32 5 Schrijver: Jelle Boonstra,Benno Roozen Voorlezer: Ron Brandsteder, André Duin, Ferry Groot
Beschikbaar als audioboek.
De Dik Voormekaar Show begint in januari 1973 op Radio Noordzee, onder de titel De abominabele Top 2000. Het eerste jaar is wat je noemt de kraamkamer van het legendarische programma. Typetjes als meneer de Groot, Ome Joop en Dik Voormekaar worden geboren. Daarnaast wordt alles en iedereen bespot: collega-artiesten, de commercials, en ook het radiostation zelf. De verhoudingen bekoelen dan ook snel, ondanks goede luistercijfers en een groeiende aanhang. In oktober 1973 worden Van Duin en De Groot van de zender gehaald. Hoewel de masters van de begintijd van het programma lange tijd verloren werden gewaand, kregen journalisten Jelle Boonstra en Benno Roozen kopieën in handen van een medewerker die steeds een ‘bandje had laten meelopen’. Met dit materiaal en na interviews met André van Duin en Ferry de Groot maakten ze een radio-documentaire over de totstandkoming van de Dik Voormekaar Show. Met medewerking van André van Duin, Ferry de Groot en Ron Brandsteder (voice-over). Er is dankbaar gebruik gemaakt van uitgaven van het Nederlands Dik Voormekaar Genootschap, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Fonos, www.dikvoormekaarplaza.nl, de archieven van de NCRV Gids, de Volkskrant en NRC Handelsblad. Inclusief een begeleidend boekje van 24 pagina's, dat wordt meegeleverd als pdf-bestand.
Taal: Nederlands Categorie: Non fictie Vertaler:

Meer info over het audioboek:

Uitgeverij: Rubinstein
Verschenen: 2013-12-27
Lengte: 1U 17M
ISBN: 9789047608660
Reacties

Altijd een goed boek bij je – luister waar en wanneer je wilt

Luister naar zoveel boeken als je maar wilt! Bewaar onbeperkt boeken offline zodat je ook zonder internet kunt luisteren. Probeer eens die nieuwe thriller en als die niet bevalt, probeer gewoon een ander boek! Met Storytel heb je altijd duizenden verhalen bij je.
Maak hier je account aan