Wij en onze partners gebruiken cookies om onze service optimaal te kunnen leveren en jouw advertenties te laten zien gebaseerd op je interesses. Door onze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Akkoord
Fragment
Kinderjaren - Jona Oberski

Kinderjaren

Kinderjaren

3.9242424242424243 66 5 Schrijver: Jona Oberski Voorlezer: Vincent van den Berg
Beschikbaar als audioboek.
Aan mijn pleegouders die heel wat met me hadden uit te staan. Jona Oberski Amsterdam, 19 november 1977, 19.00 uur De novelle Kinderjaren is het even helder geschreven als aangrijpende verhaal van de Amsterdamse auteur en fysicus Jona Oberski. Het boek geeft een indringend beeld van de belevingswereld van een joods jongetje tijdens de Tweede Wereldoorlog en de periode direct na de bevrijding. Oberski is erin geslaagd van het begin tot het eind een wereld te beschrijven zoals een kind die zou zien. Daarmee heeft hij voor een vorm gekozen, waaraan het boek een grote kracht ontleent. Kinderjaren werd verfilmd als Jonah who lived in the whale, winnaar van het Moskou Filmfestival 1993. Boek en film wonnen datzelfde jaar de Vijftiende Efobo d'Oro op het Festival van Sicilië. Vertalingen van Kinderjaren verschenen over de hele wereld. Inhoud Eén - Vergissing Harlekijn Kruidenier Glazenwasser Twee - Pont Meneer Paul Muiderpoort Blanke top Verzamelplaats Drie - Keuken Taart Lange neus Schaduw Ketelhuis Vier - Soep Soldaten Aardappels Slachting Ziekte Vijf - Mokum Tante Lisa
Taal: Nederlands Categorie: Korte verhalen Vertaler:

Meer info over het audioboek:

Uitgeverij: Rubinstein Audio
Verschenen: 2008-01-01
Lengte: 2U 8M
ISBN: 9789047604754
Reacties

Altijd een goed boek bij je – luister waar en wanneer je wilt

Luister naar zoveel boeken als je maar wilt! Bewaar onbeperkt boeken offline zodat je ook zonder internet kunt luisteren. Probeer eens die nieuwe thriller en als die niet bevalt, probeer gewoon een ander boek! Met Storytel heb je altijd duizenden verhalen bij je.
Maak hier je account aan