Wij en onze partners gebruiken cookies om onze service optimaal te kunnen leveren en jouw advertenties te laten zien gebaseerd op je interesses. Door onze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Akkoord
Fragment
De geschiedenis van de sterrenkunde - Govert Schilling

De geschiedenis van de sterrenkunde

De geschiedenis van de sterrenkunde

4.622641509433962 53 5 Schrijver: Govert Schilling Voorlezer: Govert Schilling
Beschikbaar als audioboek.
Sterrenkunde is een van de oudste wetenschappen. Onze verre voorouders hadden al ingenieuze ideeën over de structuur van de kosmos en de plaats van de aarde en de mens in het heelal. Vooral dankzij de uitvinding van de telescoop is de ontwikkeling van de astronomie in een stroomversnelling geraakt. Sterrenkundejournalist Govert Schilling vertelt over de geschiedenis van de astronomie, met een nadruk op hoe de sterrenkunde ons wereldbeeld bepaalt. Inhoud College 1. Sterrenkunde in de oudheid Hoofdstuk 1. De oorsprong van de sterrenkunde Hoofdstuk 2. Het geocentrische wereldbeeld Hoofdstuk 3. Sterrenkunde in andere culturen College 2. Een nieuw wereldbeeld, een nieuw instrument Hoofdstuk 4. Het heliocentrische wereldbeeld Hoofdstuk 5. De uitvinding van de telescoop Hoofdstuk 6. Nieuwe ontdekkingen in een eindeloos heelal College 3. De ontdekking van het uitdijende heelal Hoofdstuk 7. Metingen in het Melkwegstelsel Hoofdstuk 8. Het evoluerend heelal Hoofdstuk 9. De opkomst van de astrofysica College 4. Moderne sterrenkunde, moderne mysteries Hoofdstuk 10. Nieuwe wegen voor de sterrenkunde Hoofdstuk 11. Van exoplaneten tot zwarte gaten Hoofdstuk 12. Het mysterieuze heelal
Taal: Nederlands Categorie: Non fictie Vertaler:

Meer info over het audioboek:

Uitgeverij: Home Academy
Verschenen: 2011-05-19
Lengte: 3U 41M
ISBN: 9789085309185
Reacties

Altijd een goed boek bij je – luister waar en wanneer je wilt

Luister naar zoveel boeken als je maar wilt! Bewaar onbeperkt boeken offline zodat je ook zonder internet kunt luisteren. Probeer eens die nieuwe thriller en als die niet bevalt, probeer gewoon een ander boek! Met Storytel heb je altijd duizenden verhalen bij je.
Maak hier je account aan