Wij en onze partners gebruiken cookies om onze service optimaal te kunnen leveren en jouw advertenties te laten zien gebaseerd op je interesses. Door onze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Akkoord
Fragment
Nederland & de Gouden Eeuw - deel 2: De periode van de grote economische groei - Maarten Prak

Nederland & de Gouden Eeuw - deel 2: De periode van de grote economische groei

Nederland & de Gouden Eeuw - deel 2: De periode van de grote economische groei

4.3478260869565215 23 5 Schrijver: Maarten Prak Voorlezer: Maarten Prak
Beschikbaar als audioboek.
In de Gouden Eeuw groeide de kleine Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden uit een wereldwijd handelsimperium dat op cultureel en wetenschappelijk gebied tot zijn gelijke niet kende. Waarom toen en waarom hier? Tweede deel uit serie van vier hoorcolleges, waarin vier tophistorici de luisteraar meenemen naar deze wonderbaarlijke tijd. Yolanda Rodríguez Pérez behandelt de vroege Tachtigjarige Oorlog, vooral gezien vanuit Spaanse ogen. Maarten Prak bespreekt onder meer de start van de economische groei, de rol van Van Oldenbarnevelt, het Twaalf Jarig Bestand en de VOC, waarna Simon Groenveld vertelt over de nadagen van de Tachtigjarige Oorlog. Als laatste spreekt Luc Panhuysen over Johan de Witt, Willem III en het hoogtepunt van de economische bloei. Opname: Live opgenomen in het Koninklijk Instituut voor de Tropen, Amsterdam. Uitgave: Historisch Nieuwsblad, onderdeel van Veen Media. Deel 2: De periode van de grote economische groei, door Maarten Prak In 1585 was Nederland een verzameling opstandige gebieden met sombere vooruitzichten. In 1621 was de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden erkend door bijna alle Europese mogendheden, en uitgegroeid tot een economische wereldmacht. In cultureel opzicht was Holland van een provinciaals gebied veranderd in een hotspot. Van heinde en verre trokken mensen daarheen en zij hielpen om Nederland te veranderen in een kosmopolitische samenleving. Hoe kon dat gebeuren, en waarom uitgerekend hier? Op zulke vragen geeft dit college een antwoord.
Taal: Nederlands Categorie: Geschiedenis Serie: De Gouden eeuw serie: 2 Vertaler:

Meer info over het audioboek:

Uitgeverij: Veen Media
Verschenen: 2016-05-03
Lengte: 1U 4M
ISBN: 9789085715399
Reacties

Altijd een goed boek bij je – luister waar en wanneer je wilt

Luister naar zoveel boeken als je maar wilt! Bewaar onbeperkt boeken offline zodat je ook zonder internet kunt luisteren. Probeer eens die nieuwe thriller en als die niet bevalt, probeer gewoon een ander boek! Met Storytel heb je altijd duizenden verhalen bij je.
Maak hier je account aan