Wij en onze partners gebruiken cookies om onze service optimaal te kunnen leveren en jouw advertenties te laten zien gebaseerd op je interesses. Door onze website te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.

Akkoord
Fragment
Live gelezen & gespeeld - Corrie Binsbergen,Kees van Kooten

Live gelezen & gespeeld

Live gelezen & gespeeld

3.5 8 5 Schrijver: Corrie Binsbergen,Kees van Kooten Voorlezer: Kees van Kooten
Beschikbaar als audioboek.
In de serie Schrijvers in Concert: Kees van Kooten leest uit Levensnevel, Alle modermismen ooit en Tijdelijk nieuw. Een combinatie van literatuur en muziek, verhalen verteld én gespeeld. 'In 2004 had ik het geluk een aantal keren te mogen optreden met de spetterende band van Corrie van Binsbergen. Ook Remco Campert en Toon Tellegen viel deze eer te beurt. Voor de gemiddelde schrijver is zo'n performance zowel een verrukking als een verschrikking. Het heerlijke van het met muzikale ondersteuning voorlezen uit eigen werk, zit hem in het warme bad waarin de muziek je woorden dompelt. En in het bedwelmende gevoel dat je, hoewel je zelf geen enkel instrument kunt bespelen, toch een avond lang een heuse muzikant bent. On the road en one of the boys. De verschrikking zit hem in de voortdurende angst dat je te vroeg of te laat zult inzetten of je zult verspreken. Het kenmerk van topmusici als die van Corrie is immers dat zij geen fouten maken. Nooit. O zeker: na afloop van zo'n concert zijn zij maar zelden tevreden over de geleverde prestatie, maar dan geldt die zelfkritiek altijd een zo onnozel slippertje dat de voorlezende schrijver het in het geheel niet gehoord heeft. Van echte verblazingen, verstrijkingen of verplukkingen is bij hen geen sprake, dat zult u wel horen. Maar de verteller begaat (live!) een paar versprekingen; naar alle waarschijnlijkheid omdat hij af en toe meer opging in Corrie's noten en accoorden dan in zijn eigen woorden. Zo onweerstaanbaar zijn de musici en de speciaal voor deze verhalen geschreven melodieën van Corrie van Binsbergen.' - Kees van Kooten Verteller: Kees van Kooten Musici: Jan Willem van der Ham - fagot, altsax Rutger van Otterloo - tenorsax, sopraansax Angelo Verploegen - trompet, flügelhorn Joost Buis - trombone, lapsteel Albert van Veenendaal - (prepared) piano Corrie van Binsbergen - gitaar Hein Offermans - contrabas Alan 'Gunga' Purves - percussie Tineke de Jong - viool Baptist Kurvers - altviool Michiel Weidner - cello, cimbalon Alle teksten Kees van Kooten Tracks 1, 5, 9, 10 uit: Levensnevel (1999) Tracks 2, 12 uit: Alle modermismen ooit (2004) Tracks 3, 4, 6, 7, 8, 11 uit: Tijdelijk nieuw (2003) Alle composities Corrie van Binsbergen behalve track 5 Hans Hasebos (oorspronkelijke titel 'Habits'), track 7 Villa-Lobos Mazurka-Choro arr. CVB, track 8 improvisatie Albert van Veenendaal Live opgenomen in Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht op 30 maart 2004. Track 2, 9 en 12 live opgenomen in het Bimhuis te Amsterdam. Inhoud 1 Levensnevel (gedicht) 2 De kaars 3 Candle in the Pim 4 Nieuws van de Balkan 5 Andijvie 6 Stuk serviesgoed 7 Bewaar me 8 Man in Nova 9 Levensnevel (verhaal) 10 Mondhygiëne 11 Idiolatrie 12 Zelfsex
Taal: Nederlands Categorie: Drama & Poëzie Vertaler:

Meer info over het audioboek:

Uitgeverij: De Bezige Bij
Verschenen: 2013-11-01
Lengte: 1U 9M
ISBN: 9789403100401
Reacties

Altijd een goed boek bij je – luister waar en wanneer je wilt

Luister naar zoveel boeken als je maar wilt! Bewaar onbeperkt boeken offline zodat je ook zonder internet kunt luisteren. Probeer eens die nieuwe thriller en als die niet bevalt, probeer gewoon een ander boek! Met Storytel heb je altijd duizenden verhalen bij je.
Maak hier je account aan